Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Domaća Trgovina, Rewe Grupa, Plodine i Mid Europa šire prodajnu mrežu u Srbiji i regionu

Domaća Trgovina, Rewe Grupa, Plodine i Mid Europa šire prodajnu mrežu u Srbiji i regionu

Kompanija Domaća Trgovina, nemačka Rewe Grupa, hrvatski trgovac Plodine i Fond Mid Europa nastavljaju širenje prodajne mreže otvaranjem novih marketa u Srbiji i regionu.

Nove supermarkete otvorili su i grčki Market IN, Spar Albania i drugi, dok je crnogorski trgovački lanac Voli obeležio 22. godine poslovanja. 

Trgovački lanac Aroma, u vlasništvu kompanije Domaća Trgovina širi prodajnu mrežu otvaranjem marketa na novoj lokaciji. Nakon nedavno otvorenog ekskluzivnijeg marketa na Zlatiboru, lanac otvara moderni market i u Beogradu, na adresi Zrmanjska 7-9 na Čukarici. Market nudi više hiljada prehrambenih i neprehramebnih artikala, voće, povrće i odeljenje mesa i suhomesnatih proizvoda. 

Hrvatski lanac Plodine, otvorio je svoj 80. po redu supermarket na domaćem tržištu koji se nalazi u Trogiru u sklopu tržnog centra Marisa. Prodajni objekat se prostire na 2.600 kvadrata i zapošljava 45 radnika. Kupcima je u ponudi širok asortiman prehrane i neprehrane, ukupno 15.000 proizvoda. Kompanija je nedavno otvorila i supermarket na Rabu u koji je investirala šest miliona evra. Kupcima je ponuđeno više od 15.000 proizvoda na 2.000 kvadrata, dok je ispred objekta posetiocima na raspolaganju i parking sa 180 mesta. 

I pored povlačenja Penny diskont brenda iz Bugarske, kompanija Rewe ne odustaje od investiranja na tom tržištu u kome je otvorila novi Billa supermarket u bugarskom gradu Ruse. Ovo je 112. po redu maloprodajni objekat u bugarskoj i peti u tom gradu. Potrošačima je ponuđen veliki izbor proizvoda, gotova jela i pekara. Nezvanično, Billa je u pregovorima o preuzimanju dva nekadašnja supermarketa Pikadili koji su se nalazili u sklopu tržnih centara u Sofiji. Kako ranije najavljeno, tokom 2017. godine Billa će otvoriti ukupno deset novih supermarketa u Bugarskoj. 

Rumunski trgovački lanac Profi, koji se od početka godine nalazi u vlasništvu Fonda Mid Europa koji posluje i na našem tržištu, nastavlja da širi svoje prisustvo otvaranjem dva nova marketa. Nove prodavnice prostiru se na 219, odnosno 455 kvadrata ukupne površine. Profi je trenutno prisutan na 583 lokacija i zapošljava sada već 12.000 radnika. 

Jugoistočna Evropa dobila je i nove Spar prodavnice u Albaniji. Kako je saopšteno iz Balfin Grupe, koja je vlasnik licence trgovačke kompanije u Albaniji, novi Spar supermarket, svečano je otvoren u gradu Pogradec. Ovo je druga po redu prodavnica u ovom gradu, a iz Balfin Grupe najavljuju dalju ekspanziju sa više od 100 supermarketa narednih godina. I grčki maloprodajni lanac Market IN postao je bogatiji za nekoliko novih supermarketa. Poslednji u nizu otvoren je u mestu Nea Lonia i nudi širok asortiman brendova, ali i robnu marku Economy. 

Crnogorski trgovački lanac Voli, obeležio je 22. godine svog poslovanja. Trgovačka kompanija najavila je uskoro otvaranje DC u Podgorici, dok se na jesen očekuje otvaranje i modernizovanog objekta Naš Diskont, takođe u glavnom gradu Crne Gore. Voli je nedavno na više hiljada kvadrata otvorio i prvi hipermarket u Ulcinju koji se prostire na dva nivoa.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum