Grčki JUMBO otvara prodavnice i u Crnoj Gori

Jumbo Grcka

Grčki maloprodajni lanac Jumbo uskoro otpočinje svoje poslovanje i u Crnoj Gori, saznaje portal Retail Serbia. 

Balfin Grupa, jedna od najvećih trgovačkih kompanija u Jugoistočnoj Evropi uskoro će otpočeti svoje poslovanje u Crnoj Gori otvaranjem prvih robnih kuća grčkog maloprodajnog lanca Jumbo. Balfin Grupa je najveći franšizni partner grčke kompanije i svoje maloprodajne objekte već poseduje u Albaniji, na *Kosovu i Bosni i Hercegovini. Podsetimo, kompanija je nedavno otvorila prvu Jumbo robnu kuću u Sarajevu koja se prostire na 4.000 kvadrata, a u planu je otvaranje ukupno pet takvih maloprodajnih centara. Pored brenda Jumbo, Balfin poseduje više desetina Spar supermarketa i hipermarketa, tržne centre, logističke parkove i prodavnice odeće i tehnike. 

Jumbo je najveći lanac robnih kuća za decu i dom u Jugoistočnoj Evropi koji se nalazi na više od 80 prodajnih mesta. U svom vlasništvu Jumbo poseduje centre u Grčkoj, Kipru, Rumuniji i Bugarskoj, dok je u ostalim zemljama u okruženju prisutan kroz franšizu sa partnerima Balfin i Veropoulos.

Kompanija Veropoulos 2. septembra ove godine otvoriće u sklopu Zemun Parka najveću robnu kuću u Srbiji koja će se prostirati na 3.000 kvadrata.