Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Novi Shop&Go u Beogradu, Ahold Delhaize beleži rast i u Grčkoj, ali i dobija jakog konkurenta

Novi Shop&Go u Beogradu, Ahold Delhaize beleži rast i u Grčkoj, ali i dobija jakog konkurenta

Grupa Ahold Delhaize nastavlja širenje prodajne mreže u Srbiji, Grčkoj i Rumuniji, ali i dobija jakog konkurenta u Grčkoj, trgovca Sklavenitis, koji bi uskoro mogao da preuzme lidersku poziciju u toj državi. 

Delhaize Serbia, članica Ahold Delhaize Grupe, ostaje lider u maloprodajnom sektoru u Srbiji sa više od 400 Shop&Go, Maxi i Tempo objekata. Kompanija je nedavno otvorila novi Shop&Go market u Beogradu koji se nalazi u sklopu poslovno - maloprodajnog centra Sirius koji se prostire na ukupno 18.500 kvadrata bruto površine i koji poseduje 230 parking mesta. BC Sirius je investicija Erste Grupe vredna 40 miliona evra. 

Alfa Beta Vassilopoulos, kompanija u vlasništvu Ahold Delhaize, nastavlja rast u Grčkoj kroz širenje prodajne mreže otvaranjem novih supermarketa na severu i jugu zemlje. Alfa Beta trenutno posluje sa 396 maloprodajna objekta sa više prodajnih brendova Alfa Beta, AB Food, ENA i Shop&Go. I pored toga što je najveći trgovac u Grčkoj, Alfa Beta najveći udeo u prodaji ima u centralnim i južnim delovima zemlje, dok je na severu i dalje lider Masoutis sa udelom u prodaji od preko 50%. Masoutis je nedavno u mestu Platamon otvorio novi supermarket na 600 kvadrata prodajne površine i tako učvrstio svoju poziciju. Ipak, Alfa Beta i Masoutis dobijaju veoma jakog i ozbiljnog konkurenta trgovca Sklavenitis koji sa trenutnim udelom u prodaji od 27% u celoj zemlji najavljuje jednu od najvećih ekspanzija poslednjih godina u Jugoistočnoj Evropi. Pored otvaranja 400 supermarketa u njegovom vlasništvu, Sklavenitis planira otvaranje dodatnih 150 supermarketa koji će raditi putem franšize. Treći takav objekat nedavno je otvoren u Solunu, gradu koji je među prvima dobio hipermarkete Sklavenitis koji su nekada poslovali pod brendom Carrefour u vlasništvu Grupe Marinopoulos. 

Mega Image, deo Ahold Delhaize u Rumuniji, saopštio je da je nedavno otvorio prvi supermarket u regionu Transilvanije. Kompanija u Rumuniji koja posluje sa Mega Image supermarketima, Shop&Go marketima i Gusturi Romanești na 534 lokacija, saopštila je da je u drugom kvartalu zabeležila rast prodaje od 11%. Od početka godine Grupa je najviše širila svoj Shop&Go brend otvaranjem više marketa u Bukureštu.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum