Diskonter PEPCO ušao na tržište Slovenije

Pepco

Poljski maloprodajni lanac Pepco, otvorio je svoje prve trgovine i u Sloveniji čime je i zvanično otpočeo svoje poslovanje u toj zemlji u kojoj planira velike investicije. 

Pepco je prvu trgovinu u Sloveniji otvorio u Ptuju u sklopu Qcentra, a nakon toga i u Domžalama u sklopu Stop Shop centra, a širenje prvih trgovina nastavljeno je i otvaranjem maloprodaja i u Celju u sklopu Planet Tuš tržnog centra i u Novom Mestu u sklopu Mercatora. Pepco planira da u prve tri godine poslovanja u Sloveniji otvori 40 trgovina i da zaposli oko 280 radnika.

Prodavnice Pepco diskont tipa nude 30 grupa proizvoda, uključujući dečju, mušku i žensku odeću i obuću, dekorativne predmete, tekstil i manji nameštaj. Menadžer operacija za Centralnu i Istočnu Evropu Marcin Stanko je istakao, da mu je drago što su od sada i građani Slovenije u prilici da posete Pepco prodavnice. On je dodao da je slovenačko tržište za kompaniju veoma bitno, da će pokušati da ispune sva očekivanja i da veruju u uspeh u Sloveniji. U planu kompanije je da u prvog godini poslovanja bude prisutna sa ukupno 13 prodavnica, a veoma uskoro prema planu biće otvoreni i objekti u Ljutomeru, Kopru, Kršku i Murskoj Soboti.

Pepco je danas evropski lanac prodavnica prisutan sa više od 1.000 objekata, zapošljava oko 11.000 radnika, a počeci brenda počinju 2004. godine. Pepco je deo Grupe Steinhoff International Holdings Limited koja je sa Emmezeta brendom prisutna i u Srbiji. Na globalnom nivou kompanija zapošljava više od 130.000 radnika.