Hrvatska: Tommy, Spar, Studenac i Trgovina Krk otvorili nove supermarkete

Supermarket

Trgovački lanci Tommy, Spar, Studenac i Trgovina Krk, uspešno su nastavili širenje prodajne mreže otvaranjem novih maloprodaja u Hrvatskoj. 

TOMMY: Hrvatski trgovački lanac svečano je otvorio prvi hipermarket u Zadru koji se prostire na 5.000 kvadrata i u čiju je izgradnju investirano više od pet miliona evra. Kako je navedeno u saopštenju, hipermarket je izgrađen po najsavremenijim standardima i kao takav je pravo osveženje u trgovačkom sektoru tog grada. Asortiman nudi širok izbor artikala, a posebno se izdvaja odeljenje mesa, ribarnica, pekara i odeljenje svežeg voća i povrća. Otvaranjem 194. po redu trgovine, Tommy je zaposlio 50 novih radnika. Kompanija je nedavno otvorila i Maximarket u Vrgovcu koji se prostire na 600 kvadrata prodajne površine i koji zapošljava 14 radnika. Širenje je nastavljeno i u Šestanovcu u kome je otvoren supermarket na 300 kvadrata i zapošljava osam radnika. 

SPAR: Nakon preuzimanja maloprodajne mreže Billa u Hrvatskoj, Spar je nastavio sa novim investicijama otvaranjem 83. po redu supermarketa u Splitu. Objekat zauzima površinu od 270 kvadrata, nudi više od 7.000 raznovrsnih artikala i zapošljava 16 radnika. Iz Spar su saopštili da u Splitu planira da naprave ekspanziju i da su u potrazi za poslovnim prostorom od oko 500 kavadratanih metara, kako u samom gradu, tako i u njegovoj okolini. 

STUDENAC: Jedan od najrasprostranjenijih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, Studenac, saopštio je da se od sada nalazi na još dve nove lokacije. Nove maloprodaje otvorene su Na Visu, odnosno, Šibeniku koji se nalazi u centru grada na površini od 167 kvadrata. U ponudi se nalazi širok izbor artikala za svakodnevnu kupovinu. Maloprodajna mreža trenutno broji 398. objekata. 

TRGOVINA KRK: Maloprodajni lanac Trgovina Krk, je nakon preuzimanja manjeg lokalnog trgovca uspešno nastavio da širi prodajnu mrežu otvaranjem novog supermarketa u Šilu koji nudi širok asortiman proizvoda. Trgovina Krk je članica NTL-a koji u Hrvatskoj broji više od 1.400 maloprodaja sa devet trgovačkih igrača.