Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Aleva obeležila 70. godina poslovanja, najavila izgradnju nove fabrike i saradnju sa Lidlom u Srbiji

Aleva obeležila 70. godina poslovanja, najavila izgradnju nove fabrike i saradnju sa Lidlom u Srbiji

Kompanija Aleva obeležila je 70. godina rada i tom prilikom ugostila predstavnike medija koje je upoznala sa proizvodnim procesom i novim investicijama.

Kako su istakli iz Aleve, nakon sedamdeset godina rada kompanije, u portfoliju se danas nalazi 160 proizvoda, a u procesu proizvodnje učestvuje 350 radnika, od kojih je 100 zaposleno nakon uspešne privatizacije 2005. godine. Predsednik kompanije Hristivoje Milošević najavio je izgradnju novih savremenih proizvodnih pogona koji će se prostirati na 12.000 kvadrata i u čiju će izgradnju investirati više od deset miliona evra. Sva potrebna dokumentacija za realizaciju tog projekta već je prikupljena, a kako smo se i lično uverili radnici su započeli čišćenje terena na kome će se nalaziti nova Aleva fabrika.

Kompanija proizvede 75 miliona upakovanih proizvoda, a godišnje se preradi između 7.000 i 10.000 tona povrća. Više od 40 posto proizvodnje plasira se u izvoz, a kako su istakli iz menadžmenta u planu je osvajanje novih tržišta, pre svega Istočnih. Na naše pitanje da li su spremni za saradnju sa Lidlom koji u Srbiji gradi veliki broj maloprodaja, iz Aleve su istakli da su sa kompanijom Lidl Srbija u pregovorima, da ugovor još nije potpisan ali da očekaju njegovu realizaciju do kraja godine.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum