Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti METRO beleži rast na globalnom nivou, u Bugarskoj nove investicije

METRO beleži rast na globalnom nivou, u Bugarskoj nove investicije

Nemačka METRO Grupa, saopštila je da je zabeležila rast prodaje, dok je filijala kompanije u Bugarskoj otvorila vrata novim investicijama.

Kako se navodi u dostavljenom saopštenju, METRO Grupa je na osnovu preliminarnih rezultata, u finansijskoj 2016/2017 godini ostvarila porast like-for-like prodaje za 0,5%. Ukupna prodaja je, kako se dodaje, porasla za 1,6%, na 37,1 milijardi evra, dok je prodaja u domaćoj valuti povećana za 1,1%. Filijala METRO-a u Bugarskoj investirala je u širenje asortimana, ali i zapošljavanju novih radnika. Kako je navedeno, METRO je u Bugarskoj otvorio u 11 veleprodajnih objekata posebne prostore koji zauzimaju od 100 do 140 kvadrata prodajne površine u kome se nudi 1.500 organskih sertifikovanih proizvoda kojih je do sada bilo oko 400 u ponudi. Širenjem asortimana METRO je zaposlio više od 30 novih radnika.

U 1.500 organskih proizvoda nalaze se: voće i povrće, meso i mesne prerađevine, riba, brašno, mlečni proizvodi, čokolade, vino, sokovi, keksovi, čajevi, kozmetika, deterdženti i hrana za kućne ljubimce.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum