Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Enterprise Investors nakon prodaje lanca PROFI preuzeo CBA

Enterprise Investors nakon prodaje lanca PROFI preuzeo CBA

Poljski investicioni fond Enterprise Investors, nekadašnji vlasnik lanca Profi, preuzeo je trgovački lanac CBA, prenose slovački mediji.

Enterprise Investors, nekadašnji vlasnik rumunskog lanca Profi koji se od početka godine nalazi u vlasništvu Mid Europa, preuzeo je 100% vlasništva nad trgovačkom kompanijom CBA Slovačka, prenose slovački mediji. U sistemu CBA Slovačka posluje sa 310 supermarketa i jedna je od najvećih trgovačkih Grupa nezavisnih trgovaca u toj zemlji. Detalji ugovora o prodaji nisu poznati, ali iz investicionog fonda su najavili da će u širenje prodajne mreže investirati 16 miliona evra. U 2016. godini CBA Slovačka je ostvarila prihod od 160 miliona evra i drugi je trgovac po veličini.

Od 1990. godine, fond Enterprise Investors je u pet trgovačkih lanaca u Centralnoj i Istočnoj Evropi investirao više od 173 miliona evra. Lanac Profi prodat je fondu Mid Europa za 533 miliona evra. Novi vlasnik je nastavio snažnu ekspanziju u Rumuniji otvaranjem 653 marketa pod brendom Profi Loco.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum