Vladislav Lalić i Stefan Vanoverbeke položili kamen temeljac za izgradnju druge robne kuće IKEA

Ikea

Švedska kompanija IKEA je polaganjem kamena temeljca otpočela i zvanične radove na izgradnji druge robne kuće.

Generalni direktor Ikea za Jugoistočnu Evropu, Stefan Vanoverbeke, direktor razvoja kompanije Ikea, Vladislav Lalić i menadžment kompanije u Rumuniji, svečano su položili kamen temeljac za izgradnju druge robne kuće u Bukureštu. Drugi maloprodajni centar švedske kompanije nalaziće se u ulici Theodor Pallady i prostiraće se na 37.000 kvadratnih metara. Nova Ikea će raspolagati sa 1.300 parking mesta, stanicom za punjenje eletričnih automobila, restoranom sa 550 mesta i švedskim marketom.

Kako je najavljeno, u ponudi će se nalaziti asortiman od 9.200 artikala, a centar će biti opremljen i svim zahtevima za online kupovine širom zemlje. Vrednost investicije dostiže 86 miliona evra, a centar će otvoriti 300 novih radnih mesta, a prva zapošljavanja očekuju se od februara naredne godine. Lokacija buduće robne kuće nalazi se u Sektoru 3, u blizini Autoputa A1 i metro, bus i tramvajskih stanica, što će dodatno smanjiti emisiju CO2.

Kompanija Ikea je svoju prvu robnu kuću u Srbiji otvorila nedavno u blizini Beograda, a kako su istakli iz kompanije izgradnja druge će zavisiti od rezultata rada prve. U planu je da se pored postojeće robne kuće u Bubanj Potoku izgradi i šoping centar na više desetina hiljada kvadrata.