Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Sklavenitis - novi grčki lider sa 560 supermarketa bez marketinga prkosi i najvećim zapadnim trgovcima

Sklavenitis - novi grčki lider sa 560 supermarketa bez marketinga prkosi i najvećim zapadnim trgovcima

Porodična kompanija Sklavenitis postaje novi lider u maloprodajnom sektoru grčke. Ipak, ovaj trgovački gigant krije mnoge tajne poslovanja koje su ga dovele do liderske pozicije.

Bez zvaničnog sajta, bez oglašavanja na televizijama, društvenim mrežama i štampanim izdanjima, kompanija Sklavenitis postaje apsolutni lider u maloprodajnom sektoru grčke sa 560 supermarketa i 11 veleprodajnih centara. Pod brendom Sklavenitisa radiće i dodatnih 150 supermarketa pod franšiznim ugovorima. I dok konkurenti ulažu velika sredstva u marketinške kampanje, novi lider ostaje pri svom konzervativnom stavu prema marketingu i prkosi i najvećim zapadnim trgovcima koji budućnost maloprodaje vide u oglašavanju i internet prodavnicama. Iako se predstavnici Sklavenitisa veoma retko pojavljuju u javnosti, poznati su po veoma korektnom odnosu prema dobavljačima sa kojima imaju odličnu saradnju, ali i prema radnicima kojima je nedelja neradan dan, što je retkost u Grčkoj kada su supermarketi u pitanju. Kompanija nije imala problema ni sa bankama koje su joj odobrile finansijska sredstva od više stotina miliona evra kako bi postala većinski vlasnik nove grupacije u kojoj se nalazi i kapital posrnulog Marinopoulosa. Sklavenitis je nedavno saopštio da je u drugoj polovini godine zabeležio povratak potrošača u svoje maloprodaje i povećan promet nakon pada koji je usledio pri spajanju sa Marinopoulosom. Kompanija je tokom ove godine otvorila i prve maloprodajne objekte na Kipru na mestima nekadašnjih Carrefour hipermarketa.

Sklavenitis je lider i po broju zaposlenih kojih je trenutno 25.000. Pre deset godina trgovačka kompanija pokreće i sopstvetnu proizvodnju papirnih artikala, koji se plasiraju u njihove maloprodaje, ali i prodaju trećim licima. Komisija za zaštitu konkurencije u Grčkoj je nedavno odobrila i spajanje dve kompanije Sklavenitis i Sklavenitis Supermarketi pa će se od sada svi objekti nalaziti u okviru nove trgovačke grupacije. Očekivanja su da će Sklavenitis u 2018. godini postati lider i po ostvarenom prometu koji će na godišnjem nivou preći 2,4 milijarde evra i tako iza sebe ostaviti AB Vassilopoulos (Ahold Delhaize), Lidl, Masoutis, Metro Aebe i mnoge druge trgovačke lance.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum