Jumbo pravi ekspanziju na Balkanu - posle Sarajeva i Banja Luke stiže u Mostar i Tuzlu

jumbo kosovo 1

Investiciona kompanija Balfin Grupa, franšizni partner grčke kompanije Jumbo, saopštila je da će nastaviti sa investiranjem na tržištu Bosne i Hercegovine otvaranjem novih maloprodajnih objekata.

Kompanija je saopštila da nakon otvaranja prve robne kuće Jumbo u Banja Luci i druge u Bosni i Hercegovini, zapošljava više od 100 radnika, kao i da je prodavnica koja je otvorena u Sarajevu zabeležila veliki uspeh. KidZone, deo Balfin Grupe zadužen za operacije Jumbo brenda najavljuje nove investicije i otvaranje prodavnica jednog od najpoznatijih grčkih maloprodajnih brendova u Mostaru i Tuzli tokom 2018. godine. Grupa trenutno poseduje osam Jumbo prodavnica u Albaniji, na *Kosovu i Bosni i Hercegovini, a ulazak je planiran i u Crnu Goru.

Širenje maloprodajnih brendova Balfin Grupa je nastavila i sa otvaranjem novog Spar supermarketa u Tirani. Kompanija je najavila i da će tokom sledeće godine krenuti u realizaciju još jednog šoping mola u Skoplju. Pored licenci Jumbo i Spar, Balfin poseduje logistički park u Tirani, dva šoping mola i veliki broj maloprodaja brendova Neptun, Mango, Cortefiel i Okaidi.

Podsetimo, u saradnji sa Vero S.A., drugog franšiznog partnera, otvorena je nedavno i četvrta robna kuća Jumbo u Beogradu. Jumbo će direktnim prisustvom na tržištima Rumunije, Bugarske i Kipra napraviti snažnu ekspanziju narednih godina otvaranjem novih prodajnih centara i investiranjem 250 miliona evra.