Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti MPC preuzima Mercator

MPC preuzima Mercator

Beogradski biznismen Petar Matić, vlasnik MPC Holdinga, deo je konzorcijuma koji će preuzeti tržni centar Merkator u Beogradu, površine 22.000 kvadrata, piše Politika.

Taj list navodi da nezvanično može da se čuje iz bankarskih krugova je da je tokom pregovora, u kojima su učestvovali i kreditori "Merkatora", postignuta cena od 46 miliona evra.

Navodi se da je to epilog dogovora koji je iniciran još u aprilu ove godine u Palati Srbija, na sastanku dobavljača i kreditora tog trgovinskog lanca sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Povod za sastanak koji je održan 7. aprila bila je kriza hrvatskog koncerna Agrokor, u okviru koga u Srbiji posluju trgovinski lanac Merkator S, Frikom, Dijamant, Mg mivela, Superkartica, Kikindski mlin i Nova sloga. Kako se precizira u tekstu, ne prodaje se biznis Merkatora, već samo nekretnina u Beogradu, kako bi se smanjile obaveze tog trgovinskog lanca prema bankama.

Kompletan iznos od 46 miliona evra, kako se dodaje, otići će bankama i dobavljačima Merkatora, a očekuje se da to bude prvi korak ka stabilizaciji poslovanja te kompanije.

Tržni centar Merkator na Novom Beogradu otvoren je 2002. godine.

Izvor: N1, Beta

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum