MPC preuzima Mercator

Mercator hipermarket

Beogradski biznismen Petar Matić, vlasnik MPC Holdinga, deo je konzorcijuma koji će preuzeti tržni centar Merkator u Beogradu, površine 22.000 kvadrata, piše Politika.

Taj list navodi da nezvanično može da se čuje iz bankarskih krugova je da je tokom pregovora, u kojima su učestvovali i kreditori "Merkatora", postignuta cena od 46 miliona evra.

Navodi se da je to epilog dogovora koji je iniciran još u aprilu ove godine u Palati Srbija, na sastanku dobavljača i kreditora tog trgovinskog lanca sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Povod za sastanak koji je održan 7. aprila bila je kriza hrvatskog koncerna Agrokor, u okviru koga u Srbiji posluju trgovinski lanac Merkator S, Frikom, Dijamant, Mg mivela, Superkartica, Kikindski mlin i Nova sloga. Kako se precizira u tekstu, ne prodaje se biznis Merkatora, već samo nekretnina u Beogradu, kako bi se smanjile obaveze tog trgovinskog lanca prema bankama.

Kompletan iznos od 46 miliona evra, kako se dodaje, otići će bankama i dobavljačima Merkatora, a očekuje se da to bude prvi korak ka stabilizaciji poslovanja te kompanije.

Tržni centar Merkator na Novom Beogradu otvoren je 2002. godine.

Izvor: N1, Beta