Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Ruska Fort Grupa preuzela pet trgovačkih centara od Immofinanza

Ruska Fort Grupa preuzela pet trgovačkih centara od Immofinanza

Austrijska kompanija za razvoj nekretnina, Immofinanz, prodala je pet trgovačkih centara u Rusiji i napustila tržište te zemlje.

Ruska Fort Grupa, postala je vlasnik svih pet trgovačkih centara u Moskvi koji su se nalazili u vlasništvu austrijskog Immofinanza, koji je prodajom napustio tržište Rusije. Oliver Schumy, CEO Immofinanz je izjavio: "Tokom protekle dve godine uspeli smo da eliminišemo veliki broj rizika, međutim, najvažnija prekretnica bila je prodaja našeg portfolija u Rusiji. Tržišna klima u Rusiji je proteklih godina bila veoma teška i imala je veoma značajan negativan uticaj na Immofinanz. Završili smo prodaju svih pet trgovačkih centara do kraja 2017. godine i zatvorili transakciju u najkraćem mogućem roku. Immofinanz će se sa svojim kancelarijskim i maloprodajnim portfolijom sada fokusirati na stabilna zapadnoevropska tržišta, pre svega u Nemačkoj i Austriji".

Immofinanz je na tržištu Srbije prisutan od 2015. godine otvaranjem prvog Stop Shop ritejl parka u Čačku, nako čega je krenulo širenje maloprodajnog brenda i na lokacijama u Nišu, Valjevu i Lazarevcu. Kompanija trenutno izvodi radove na izgradnji Stop Shop ritejl parka u Požarevcu koji će biti otvoren u aprilu, a u narednih nekoliko godina, Immofinanz planira da investira sto miliona evra na srpskom tržištu izgradnjom više od deset trgovačkih centara.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum