Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Kompanija Kaufland obeležava 50. godina rada i ulazi na dva nova tržišta

Kompanija Kaufland obeležava 50. godina rada i ulazi na dva nova tržišta

Schwarz Grupa ove godine i zvanično otpočinje svoje poslovanje u Srbiji otvaranjem prvih Lidl maloprodajnih objekata. Lidlova sestrinska kompanija Kaufland obeležava 50. godina rada i najavljuje nove investicije.

Nemački trgovački lanac Kaufland koji posluje u sastavu Schwarz Grupe obeležava 50. godina uspešnog poslovanja. Tim povodom u svim zemljama u kojima posluje najavljena su posebna akcijska sniženja i veliki popusti. Kaufland je prvu prodavnicu sa 70 zaposlenih otvorio 1968. godine u nemačkom gradu Baknang u blizini Štutgarta. Sedište kompanije se 1972. godine seli u Nekarsulm, a od 1990. godine počinje ekspanzija širenja maloprodajne mreže u gradovima širom Nemačke. Prvu prodavnicu u inostranstvu Kaufland je otvorio 1998. godine u Češkoj, a nakon toga otvorene su i prve poslovnice u Hrvatskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Rumuniji i Bugarskoj. U 2011. godini Kaufland je u Berlinu otvorio svoju 1.000. trgovinu, a danas je maloprodajna mreža rasprostranjena na više od 1.270 lokacija u sedam evropskih zemalja. Kaufland je najavio da će u narednih nekoliko godina ući na tržišta Moldavije i Australije u kojima uveliko poseduje svoje kancelarije koje traže odgovarajuće lokacije za buduće maloprodajne objekte.

Kauflandova sestrinska kompanija Lidl od ove godine i zvanično otpočinje svoje poslovanje u Srbiji u kojoj je pored logističko - distributivnog centra izgrađen i veliki broj maloprodaja u Beogradu (na nekoliko lokacija), Novom Sadu, Subotici, Boru, Smederevu, Zrenjaninu, Nišu, Leskovcu, Šapcu, Kragujevcu i drugim gradovima.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum