Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Imlek snižava cene mleka

Imlek snižava cene mleka

Mlekara Imlek je najavila da će od ponedeljka, 15. decembra, sniziti cene mleka za osam do 12 odsto, kao i cene maslaca za 12 odsto.
Do sniženja cena dolazi zbog trenutne situacije i globalne ekonomske krize, kažu u Imleku. Sniženje cena je trajno, odnosno nije akcija pred novogodišnje praznike, rekao je generalni direktor Imleka Slobodan Petrović i precizirao da će cena litra pasterizovanog mlijeka sa 2,8 odsto mlečne masti, koje ta mlekara doprema trgovinama, biti smanjena sa 53,50 dinara na 48,15 dinara.

Veleprodajna cena litra dugotrajnog, odnosno sterilizovanog mleka sa 2,8 procenata mlečne masti, koje sada košta 65 dinara, biće 59,90 dinara, kazao je Petrović. Prema njegovim rečima, nova cena pakovanja od 125 grama maslaca, koje sada košta 60,3 dinara, biće 53 dinara.

Petrović je kazao da su se na sniženje cena odlučili zbog trenutne situacije u kojoj se zemlja i stanovništvo nalaze i globalne ekonomske krize, kako bi se olakšalo potrošačima.

On je istakao da će Imlek, koji pokriva oko 40 odsto tržišta Srbije mlekom i mlečnim proizvodima, u narednom periodu poslovati tako da za proizvode čija je cena snižena pokriju samo osnovne troškove proizvodnje.

 

Izvor: B92

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum