Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Trgovinski lanac Pevec otvorio prvi prodajni objekat u Srbiji

Trgovinski lanac Pevec otvorio prvi prodajni objekat u Srbiji

Hrvatski trgovinski lanac Pevec otvorio je prvi prodajni objekat u Srbiji, u koji je uloženo 40 miliona evra.
Predsednik Pevec grupe Zdravko Pevec izjavio je na otvaranju da je taj objekat, koji se nalazi u Beogradu, na Pančevackom putu, najveći koji je ta grupa do sada otvorila i prostire se na 40.000 kvadratnih metara i u ponudi ima 100 hiljada artikala.

Kako je rekao, market u Beogradu je 18. po redu prodajni objekat tog trgovinskog lanca, a u njemu će biti zaposleno 300 radnika. Pevec je naglasio da će sledeći objekat biti otvoren na Bežaniji, a nakon toga u planu su i svi veći gradovi u Srbiji.
"Nije bilo nijedne barijere koja bi zaustavila naš ulazak lanca na srpsko tržište", rekao je Pevec i dodao da su manji problem administratvne barijere, ali da te probleme imaju i u Hrvatskoj i u drugim zemljama.
Prema njegovim rečima, srpske firme su dobrodošle na tržištu Hrvatske, kao i srpski proizvodi. Direktor Pevec Srbija Milenko Marković rekao je da Pevec u Srbiji sarađuje sa 375 dobavljača, od čega je 80 odsto iz Srbije, kao i da je 55 odsto artikala srpskog porekla.

On je rekao da očekuje da će Pevec zadovoljiti potrebe potrošaca na srpskom tržištu, pre svega kvalitetom i povoljnim cenama.
U Hrvatskoj trgovinski lanac Pevec, koji prodaje opremu za domaćinstvo i hranu, zapošljava oko 4.000 radnika.

Grupa Pevec se osim trgovine bavi i logistikom, izgradnjom, ugostiteljstvom, projetovanjem i transportom. U okviru Pevec grupe posluje 12 preduzeća, od toga šest u Hrvatskoj, a ostalih šest u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i sada u Srbiji.

Izvor: B92

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum