Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Elektronski uređaji će poskupeti u 2009?

Elektronski uređaji će poskupeti u 2009?

Elektronski uređaji će prema mišljenju svetskih analitičara neminovno poskupeti u 2009. godini za čak 10 do 15 odsto zbog rasta jena i dolara.
Rast kursa jena prema dolaru od 12 odsto, zajedno sa rastom kursa dolara prema evru od 16 odsto, uticaće na poskupljenje televizora, prenosivih računara, kamera i sličnih električnih aparata.

Razlike u vrednosti jena i dolara povećaće u velikoj meri udeo komponenata u ceni gotovog proizvoda jer japanski proizvođači elektronike izrađuju najveći deo komponenata za elektronsku i računarsku industriju upravo u azijskim zemljama.

Iako će konkurencija preuzeti deo programa i time ograničiti i delimično ublažiti mogući rast cena, analitičari smatraju da može da se očekuje da pojedini elektronski uređaji poskupe između 10 i 15 odsto.

Proizvođači elektronike su, uprkos ovakvom trendu i uz ekonomsku krizu, optimisti jer se oslanjaju na potrebu ljudi da uživaju čak i tokom teških vremena.

Mnogi ne mogu da priušte putovanja ili nov automobil, pa mnogo više novca troše na razonodu u sopstvenom domu.

 

Izvor: RTS

  

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum