Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Završeni pregovori Srbije i Rusije o NIS-u

Završeni pregovori Srbije i Rusije o NIS-u

Ruska i srpska strana završile su pregovore o prodaji Naftne industrije Srbije prihvatanjem predloga Srbije o investicijama i socijalnom programu, navodi se u današnjem izdanju lista Politika. 
Kako navodi beogradski dnevnik pozivajući se na neimenovani izvor, ruski Gaspromnjeft se saglasio da do 2012. godine investira više od 500 miliona evra u NIS bez obizira na posledice svetske finasijske krize.

Pregovori su završeni kasno sinoć, a Rusi su prihvatili i da socijalni program bude sastavni deo kupoprodajnog ugovora za NIS, navodi Politika.

Vlada Srbije će sa 49 odsto vlasništva u NIS-u imati prestavnike u upravnom i nadzornom odboru kompanije, a pojedina menadžerska mesta pripašće srpskoj strani, naveo je izvor Politike, ali nije želeo da precizira o kojim pozicijama je reč.

Vlade Srbije i Rusije potpisale su 25. januara u Moskvi energetski sporazum kojim je predviđena prodaja 51 odsto kapitala NIS-a ruskoj državnoj energetskoj kompaniji Gasprom za 400 miliona evra, izgradnja magistralnog gasovoda Južni tok kroz Srbiju i završetak podzemnog skladišta gasa Banatski dvor. Tim sporazumom je predviđeno da se do kraja ove godine potpiše ugovor o prodaji NIS-a.

Izvor: TV Avala

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum