Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Agrokor odustao od Mercatora

Agrokor odustao od Mercatora

U novembru prošle godine Pivovarna Laško i Infond Holding najavili su da će objaviti međunarodni tender za prodaju 48,34 odsto akcija trgovinskog lanca Merkator. Među mogućim kupcima spominjani su francuski Carrefour, srpska Delta i hrvatski Agrokor.
Ivan Crnjac, izvršni potpredsednik za strategiju, spajanja i preuzimanja u Agrokoru, istakao je da Agrokor nije zainteresovan za preuzimanje Mercator-a zbog veličine i mogućnosti širenja na slovenačom tržištu.

Kako prenosi poslovni dnevnik, Agrokor se okreće tržištima sa potencijalom poput Turske, Rusije i Ukrajine. Početkom 2009. godine Agrokoru je odobreno 80 miliona evra kreditnih linija, od čega će najveći deo biti usmeren u razvoj maloprodaje u Hrvatskoj, BIH i Srbiji.

Izvor: Retail Serbia Portal

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum