Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Metro AG otpušta 15000 radnika širom sveta

Metro AG otpušta 15000 radnika širom sveta

Metro AG, najveći nemački trgovački lanac, planira ukidanje 15.000 radnih mesta radi povećanja profita za 1,5 milijardi eura u naredne četiri godine. Metro širom sveta ima oko 300 hiljada zaposlenih, tako da će ovaj potez pogoditi oko 5 posto radne snage Metroa.
Smanjenje broja zaposlenih je deo plana "Shape 2012", međutim kompanija još nije odlučila na koji način će otpuštanja biti provedena po divizijama.

Metro je zabeležio oko 20 milijardi eura prihoda u proteklom tromesečju, što predstavlja rast od 3 posto u odnosu na godinu ranije.
METRO Cash & Carry je do ovog trenutka u Srbiji uložio preko 80.000.000 evra, i otvorio radna mesta za 1.300 zaposlenih.

Izvor: Retail Serbia Portal

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum