Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti SAD: Rast prodaje u januaru

SAD: Rast prodaje u januaru

Posle šestomesečnog konstantnog pada, uprkos predviđanjima ekonomista, prodaja u trgovinama u SAD je skočila za jedan procenat u januaru, što je najveće povećanje u poslednjih 14 meseci.
Analitičari upozoravaju da je ovo povećanje kratkog daha i objašnjavaju da je posledica povećanja prodaje i poskupljenja goriva kao i artikala na posle prazničnim popustima.

Mnogi maloprodajni lanci u SAD su prijavili smanjenje prodaje u januaru. Ministarstvo za rad je izjavilo da je oko 45000 ljudi izgubilo posao u trgovinama zbog zatvaranja radnji i smanjenja troškova uzrokovanih sve manjom potrošnjom.

Wal-Mart je najavio otpuštanje 700-800 zaposlenih zbog usporenja gradnje novih objekata i drugih operacionih promena. Pored Wal-Marta-a, Macy’s Inc. i Liz Claiborne Inc. su takođe najavila velika otpuštanja i smanjenja radne snage.

 

Izvor: Retail Serbia Portal

  

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum