Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Moguće povećanje PDV-a na 19 odsto

Moguće povećanje PDV-a na 19 odsto

Moguće je povećanje poreza na dodatu vrednost (PDV) i dodatno oprezivanje svih plata u javnom sektoru, ako mere Vlade Srbije ne donesu očekivana poboljšanja.
Sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) već je dogovoreno da se, ako postojeće mere Vlade Srbije ne budu dale očekivani efekat, sa 10 i 15 odsto oporezuju sve plate u javnom sektoru iznad 40.000, odnosno 100.000 dinara i poveća PDV na 19 odsto.

Guverner Jelašić je član delegacije Srbije koja se nalazi u SAD, gde će se narednih dana sastati sa predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija i biti na godišnjoj skupštini MMF-a i Svetske banke. Srpska delegacija će narednih dana u Vašingtonu sa predstavnicima MMF-a pre svega razgovarati o tome šta Srbija mora da uradi ako se pokaže da do sada utvrđene mere štednje nisu dovoljne.

Izvor: Blic

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum