Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Merkator u potpunosti otkupio M-Rodić

Merkator u potpunosti otkupio M-Rodić

Slovenački trgovinski lanac Merkator preuzeo je dodatnih 12 odsto akcija trgovinskog lanca M-Rodić i postao jedini vlasnik te novosadske kompanije.
Na sajtu Ljubljanske berze Merkator je u petak objavio da je preostale akcije M-Rodića kupio na osnovu ugovora o strateškom povezivanju iz oktobra 2 006. godine, po kojem je za cena za 100 odsto kapitala M-Rodića iznosila 152 miliona evra.

Merkator je prema ugovoru iz 2006. postao vlasnik 76 odsto kapitala M-Rodića, a još 12 odsto akcija kupio je 2008, a sada i preostalih 12 odsto.
Cena za 76 odsto udela u M-Rodiću bila je 116 miliona evra, a cena za preostalih 24 odsto bila je vezana za poslovne rezultate kompanije tokom 2007. i 2008. godine. Slovenački Merkator u Srbiji posluje preko preduzeća Merkator S i M-Rodić, sa kojim na srpskom tržištu zauzima udeo od osam odsto. Merkator S je u 2008. godini na tržištu Srbije ostvario prihod od 454 miliona evra, što je 32 odsto više nego 2007, a u ovoj godini će uložiti 30 miliona evra u razvoj poslovanja u Srbiji. Merkator grupa posluje u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Bugarskoj, gde je 2008. osnovala preduzeće, a ima i firmu u Makedoniji.

Izvor: Novosti

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum