Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Lahovnik: Petrol nije na prodaju

Lahovnik: Petrol nije na prodaju

Slovenački ministar privrede Matej Lahovnik izjavio je da država ne namerava da proda naftnu industriju Petrol, iako su se poslednjih dana u medijima pojavile informacije da je za kupovinu te slovenačke kompanije zainteresovan ruski Gazprom.
Predsednik uprave Gazproma Aleksej Miler je za Delo izjavio da je ponuda za kupovinu akcija došla iz Slovenije, ali nije otkrio ko je ponudu dao, niti o kojoj ceni je reč.

"Država ne prodaje i ne namerava da proda svoje učešće u Petrolu", rekao je u sinoć za RTV Slovenija Lahovnik, koji je naglasio da o tome prošle nedelje u Sankt Peterburgu nije razgovarao s predsednikom uprave Gazproma. "Nijednom rečju se nismo dotakli pitanja Petrola", rekao je Lahovnik i dodao da svaki akcionar može ponuditi svoj udeo bilo kome, ali je činjenica da država svoje akcije ne nudi.

Država preko svojih paradržavnih fondova, Kapitalskog i Odštetnog fonda, ima 30 odsto akcija Petrola.

Izvor: S media

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum