Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Prodaje se trećina Mercator-a

Prodaje se trećina Mercator-a

Krajem prošle nedelje osam banaka, vlasnice slovenačkog "Merkatora", pozvale su potencijalne investitore da podnesu ponude za kupovinu njihovog udela u tom trgovačkom lancu koji iznosi 36 odsto.
Neobavezujuće ponude prikupljaju se do 8. februara, a obavezujuće se očekuju krajem aprila, piše danas slovenački "Dnevnik".Interesovanje je pokazao i paradržavni fond "Kapitalska družba" (Kad), koji je navodno zainteresovan za deset odsto udela. Banke su uz to zadržale pravo da se u bilo koje vreme mogu povući iz konzorcijuma, čiji rad koordinišu konsultantska kompanija Arkas i Nova Ljubljanska banka.

Šest banaka, UniKredit, Gorenjska banka, Abanka Vipa, NKBM, Banka Koper i Hipo Alpe Adria, angažovale su u novembru Arkas za savetnika radi prodaje 21 odsto "Merkatora". Konzorcijumu se pridružila i NLB, koja zastupa Banku Celje, s kojom zajedno ima 15 odsto vlasništva kompanije.
U isto vreme mediji su objavili da su neki "Merkatorovi" radnici ovih dana dobili rešenja o polugodišnjem vanrednom godišnjem odmoru, sa savetom da počnu da traže novi posao.

"Merkator" je tu vest o odmoru potvrdio, s naglaskom da je reč o 68 radnika koji su upućeni na odmor uz obećanje da će u preduzeću za to vreme pokušati da im nađu drugo radno mesto i da ih preraspodele, ali i uz savet da ipak i sami krenu u potragu za novim zaposlenjem.
U slovenačkoj kompaniji dodaju da je takva reorganizacija njihov odgovor na sve veću uključenost u međunarodno tržište i nužno potrebnu elastičnost poslovanja pa su poslovne funkcije koncerna odvojili od operativnih, navode poslovni sajtovi.

Izvor: Smedia

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum