Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Lidl zainteresovan za preuzimanje Plus trgovina u Bugarskoj

Lidl zainteresovan za preuzimanje Plus trgovina u Bugarskoj

Lidl lanac trgovina, u vlasništvu nemačke kompanije Schwarz Group, pokazao je interesovanje za preuzimanje lanca trgovina u Bugarskoj konkurentske nemačke kompanije Plus.
Tengelmann, vlasnik Plusa, potvrdio je da je u pregovorima za prodaju poslovanja u Bugarskoj i Rumuniji, prema specijalizovanom časopisu FoodBizDaily. Konačni dogovor nije još postignut. Trenutno, Plus upravlja sa 16 trgovina u Bugarskoj, a Lidl očekuje da zvanično počne sa poslovanjem u Bugarskoj u proleće ove godine. Takođe, Lidl planira da preuzme i mrežu trgovina Plusa u Rumuniji koja trenutno iznosi oko 80 maloprodajnih objekata, kao i da otvori još 20 trgovina.

Prošle godine, Lidl je objavio planove da otvori skoro 50 novih trgovina u Rumuniji, početkom 2010. godine, čime bi uz akvizicije postao najveći maloprodajni lanac u zemlji sa preko 150 trgovina.

U 2007. i 2008. godini Plus je prodao mreže u gotovo svim evropskim državama, a ostao je da posluje samo u Austriji, Rumuniji i Bugarskoj, u okviru kojih posluje pod imenom Plus Eastern Europe.

Trenutno u Bugarskoj tri strana lanca imaju svoje mreže: Kaufland, Penny Market i Plus.

Izvor: Economy

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum