Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Spoljnotrgovinski deficit Srbije za prva dva meseca 785 miliona evra

Spoljnotrgovinski deficit Srbije za prva dva meseca 785 miliona evra

Spoljnotrgovinski deficit Srbije u prva dva meseca 2010. iznosio je 785 miliona evra, što je za 19,8 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.
Izvoz Srbije u januaru i februaru bio je 872 miliona evra, što je povećanje za 13,3 odsto, dok je uvoz bio 1.658 miliona evra, što je za 5,3 odsto manje nego u prva dva meseca 2009. Pokrivenost uvoza izvozom, iznosi 52,6 odsto i veća je nego pokrivenost u istom p eriodu prethodne godine, kada je iznosila 44 odsto.

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije u januaru i februaru iznosila iznosi 2,5 milijardi evra, što je za 0,4 odsto manje nego u istom periodu 2009. godine. U januaru i februaru došlo je do blagog oporavka izvoza, ali svetska ekonomska kriza još ima uticaja na kretanje privredne aktivnosti u svetu i u Srbiji.

Izvor: B92

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum