Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Mercator preuzima Merkur trgovačke centre

Mercator preuzima Merkur trgovačke centre

Merfin, kojega većinom čine menadžeri Merkura na čelu s Bineom Kordežom, i Mercator na čelu sa Žigom Debeljakom, potpisali su pismo namere po kome će u roku od dva meseca Mercator preuzeti sve Merkurove trgovine tehničkom robom.
Mercator bi tu akviziciju finansirao dokapitalizacijom, no prvo je u planu dubinsko snimanje Merkura. Glasine kako bi Mercator preuzeo veći deo Merkura u Sloveniji su u javnosti prisutne mesecima, no sada je jasno da bi Mercator Merkur preuzeo u 100-postotnom delu - 43 trgovačka centra u četiri države (30 u Sloveniji i 13 u inpstranstvu) te 20 franšiznih trgovina (18 u Sloveniji i dve u inostranstvu).

Merkur je poslednje dve godine, otkako je nastupila svetska finansijska kriza, u problemima. Prodaje je pala, likvidnost takođe i sve je teže servisirati oko pola milijarde eura bankarskih kredita, kojima je opterećen Merfin, a Mercator i sam ima tehnički prodajni sektor. Promena vlasništva nad Merkurom neće, smatra Kordež, uticati na dalje poslovanje Merkura, koji će nastaviti sa strategijom razvoja usmerenom na zauzimanje vodećeg položaja u području trgovina tehnike u jugoistočnoj Europi.

Dosadašnji vlasnici Merkur grupe zadržali bi vlasništvo nad divizijama Mersteel i Big Bang.

Izvor: Večernji.hr

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum