Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Poređenje regionalnih trgovinskih lanaca po prihodima

Poređenje regionalnih trgovinskih lanaca po prihodima

Poređenjem regionalnih trgovinskih lanaca po prihodima na prvom mestu je Agrokor sa 2,67 milijardi evra, drugi je Mercator sa 2,64 milijardi evra dok je na trćem mestu Delta Maxi sa 1,09 milijardi evra od čega je u Srbiji prihodovao 834,7 miliona evra, pokazalo je istraživanje kompanije Deloitte.
Delta Maxi je najveći maloprodajni lanac u Srbiji po ostvarenim prihodima a njegova marka Fedela je najprodavanija privatna marka u Srbiji.


Ono što je opet karakteristično za Srbiju jeste da većina i dalje kupuje pre u malim prodavnicama, a da čak 21 odsto njih nikada ne ide u veliku kupovinu. „U Srbiji svakodnevno 30 odsto ljudi kupuje u lokalnim prodavnicama i pazari za manje od 1.000 dinara. U velike kupovine se ide jednom mesečno ili ređe, a kada se odluče za tako nešto potrošači uglavnom odlaze u Ideu, Rodić, Maksi ili Tempo“, rekao je Kurčubić. Osim toga, napomenuo je on, većina maloprodajnih objekata ne prodaje robu preko Interneta, a oni koji se time bave rade to isključivo u matičnim zemljama.

Izvor: Danas

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum