Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Liberalizacija tržišta naftnih derivata u Srbiji

Liberalizacija tržišta naftnih derivata u Srbiji

U Srbiji će od 01.01.2011. doći do liberalizacije tržišta naftnih derivatam t.j. cene goriva neće više biti u rukama države već će svaka naftna kompanija ili manja pumpa imati izbor i da ponudi povoljnije cene od svoje konkurencije.
Iako trenutno nije poznato koji će model tačno biti primenjen u Ministarstvu rudarstva i energetike se razmišlja o dve opcije za određivanje cena naftnih derivata u Srbiji.

Kako navodi državni sekretar u Ministarstvu energetike Dušan Mrakić jedna od mogućnosti je da se skroz otvori tržište, a druga je da se uredbom odredi maksimalna cena derivata, koja bi se formirala na osnovu cena naftnih derivata, a ne kao do sada na osnovu cena sirove nafte i kursa dolara. Da kraja ove nedelje se očekuje odluka o tome koja od dve opcije će biti primenjena.

Izvor: Tanjug, Retail Serbia Portal

 

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum