Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Agrokor preuzima Mercator?

Agrokor preuzima Mercator?

Hrvatski Agrokor , čiji je vlasnik najbogatiji Hrvat Ivica Todorić, u tajnosti sprema preuzimanje Mercatora.

Kako se spekuliše, Agrokor planira da kupi 23,3 odsto Mercatora od Pivovarne Laško, a nakon toga kroz javnu ponudu će pokušati da stekne većinski udeo u najvećem slovenskom trgovačkom lancu.

Finansijsku podršku za ovu operaciju Agrokoru osigurava italijanski UniCredit. Agrokor u poslednje dve godine je dva puta pokušavao doći do Mercatora. Prvi put početkom 2009. godine, a drugi put početkom prošle godine kada su Mercator-ove deonice Istrabenza, koji poseduje više od trećine deonica, preuzele banke.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum