Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti TDR: Rekordna prodaja cigareta na tržištu Srbije

TDR: Rekordna prodaja cigareta na tržištu Srbije

Industrija duvana Rovinj (Tvornica duhana Rovinj - TDR) je, uprkos uticaju ekonomske krize i oscilacija dinara na njihovo poslovanje na srpskom tržištu, zabeležila rekordnu prodaju cigareta u Srbiji, u 2010. godini.

Prodaja 1,7 milijardi komada cigareta i ostvaren profit od 18 miliona evra u protekloj godini idu u prilog činjenici da je tržišni udeo TDR-a u poslednje tri godine u Srbiji povećan za 28%.

"Uprkos neplaniranom povećanju troškova i nastavka trenda nepovoljnog kursa dinara te otežanih uslova poslovanja zbog ekonomske krize, TDR je, zahvaljujući snazi i prepoznatljivosti svojih brendova prošle godine ostvario rekordnu prodaju u Srbiji", izjavio je predsednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković, na konferenciji za novinare u Beogradu.

TDR je vodeći proizvođač cigareta na regionalnom tržištu, sa tržišnim udelom od 85% na hrvatskom tržištu, 38% u Bosni i Hercegovini i sa više od 27% u zemljama bivše Jugoslavije. Ova kompanija je danas prisutna i na drugim evropskim tržištima, a prodajnu mrežu razvija i u zemljama Srednjeg i Dalekog istoka. 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum