Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Bescarinski izvoz iz Srbije u Rusiju

Bescarinski izvoz iz Srbije u Rusiju

Direktor trgovinskog predstavištva Rusije u Srbiji Jevgenij Kudinov poručio je da će se proširiti lista proizvoda iz Srbije na koje se neće plaćati carina prilikom izvoza u Rusiju.

Privodi se kraju usuglašavanje međuvladinog protokola na osnovu kojeg će se u Sporazumu o slobodnoj trgovini povećati broj proizvoda za koje se neće plaćati carina.

Sporazum o slobodnoj trgovini koji je stupio na snagu 2000. godine je uzrokovao da rusko-srpska robna razmena bude uvećana 10 puta ali se sporazum i dalje ne koristi u očekivanoj meri.

Spoljnotrgovinska razmena Rusije i Srbije je u prošloj godini bila 2,75 milijardi dolara, od čega je Srbija izvezla robu u vrednosti od oko 570 miliona dolara, što je za od 53 odsto više nego 2009. godine.

Izvoz: B92

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum