Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Sastanak slovenačkog Merkatora i zagrebačkog Agrokora

Sastanak slovenačkog Merkatora i zagrebačkog Agrokora

Nakon najavljivanja slovenačkih medija da se Agrokor sprema za "neprijateljsko preuzimanje" Mercator-a koristeći ponudu Pivovarne Laško koja prikuplja ponude za kupovinu svojih 23,4% udela u najvećem slovenačkom trgovinskom lancu, Uprava Mercator-a predložila je Agrokoru da Mercator preuzme "Konzum", čime se Agrokoru stvara više prostora za proizvodnu delatnost. 

Tim povodom, Agrokor je za sledeću nedelju zakazao sastanak sa Mercator-om, imajući u vidu da rok za predaju ponuda za kupovinu 23,4 odsto deonica Merkatora koje su u vlasništvu Pivovarne Laško ističe 9. marta. Agrokor će svoju ponudu dostaviti u toku sutrašnjeg dana.

Mercator Grupa je protekle godine ostvarila dobit od 2,78 milijardi evra od prodaje, što je za 5,2 % više u odnosu na 2009. godinu. Mercator je u Srbiji 2010. godine preuzeo Coka Grupu i tako dobio 22 trgovačka objekta u podunavskom regionu. Do 2015. godine najveći slovenački trgovinski lanac namerava da uloži 700 miliona evra u razvoj maloprodajne i logističke mreže.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum