Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Agrokor za sada ne kupuje Merkator

Agrokor za sada ne kupuje Merkator

Zbog različitih navoda u slovenačkim medijima da hrvatska kompanija Agrokor namerava da kupi Merkator, cene akcija najvećeg trgovinskog lanca u Sloveniji su u porastu, što je navelo slovenačku Agenciju za tržište hartijama od vrednosti da uvede nadzorni postupak nad eventualnim preuzimanjem.

Nakon što je Agencija naložila Agrokoru da se izjasni povodom kupovine Merkatora, hrvatska kompanija je odgovorila da za sada neće biti kupovine slovenačkog trgovinskog lanca, pa samim tim ni ponude za 25 posto deonica.

Prema pisanjima medija, Agrokor je nameravao da kupi 23,34% deonica Merkatora čiji je vlasnik Pivovarna Laško, što bi ovoj zagrebačkoj kompaniji omogućilo da otkupi 25% deonica, i tako zakonski stekne uslove za davanje ponude za preuzimanje. 

 

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum