Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti U Srbiji najbrži rast cena hrane

U Srbiji najbrži rast cena hrane

Prema rečima profesora na ekonomskom fakultetu u Beogradu, Pavla Petrovića, cene hrane u Srbiji rastu najbrže u regionu i od 2006. godine porasle su za 55%, a u proteklih sedam meseci rast cena hrane dvostruko je veći u odnosu na rast svih ostalih cena.

Profesor je naglasio da je rast cena hrane globalni trend, a kao uzrok tome navodi se visok ekonomski rast mnogoljudnih zemalja u razvoju, poput Kine i Indije.

Petrović je istakao da će inflacija najvećim delom biti uslovljena i rastom cena hrane, pa će ona u prvoj polovini godine iznositi 5,5 procenata, što svakako otežava ostvarenje cilja Narodne banke Srbije da inflacija do kraja godine dostigne stopu rasta od 6%.

Izvor: Tanjug

 

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum