Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti NIS - Očekivana dobit od devet milijardi dinara u 2008.

NIS - Očekivana dobit od devet milijardi dinara u 2008.

Uz intenziviranje investicionih aktivnosti i povećanje obima poslovanja, Naftna industrija Srbije planira da u 2008. godini ostvari dobit od devet milijardi dinara, što je za 12 odsto više od ovogodišnje rekordne dobiti. Prema Planu razvoja i Programu rada, koji je na poslednjoj ovogodišnjoj sednici usvojila Skupština akcionara NIS-a očekuje se da će ova kompanija 2008. godine ostvariti ukupni prihod za 34 odsto veći od ovogodišnjeg. To će biti rezultat, kako se navodi, uspešnog ostvarivanja strateških projekata, usmerenih ka osvajanju visokog kvaliteta proizvoda i povećanja tržišnog učešća.

Predviđen je trend povećanja ukupne proizvodnje nafte za 0,7 odsto, prerade nafte i prometa tečnog naftnog gasa za oko dva odsto, povećanje prometa naftnih derivata kao i utrostručena proizvodnja ulja i maziva, čime će NIS dodatno ojačati tržišnu poziciju.
S obzirom da je 2008. godina ključna za dostizanje evropskih standarda, NIS će intenzivirati investicione aktivnosti, u planiranom iznosu od 275 miliona evra, što je tri puta veća suma od vrednosti investicija u 2007. godini. Sredstva će biti usmerena u modernizaciju rafinerijske prerade, zaštitu životne sredine, modernizaciju benzinskih stanica, nastavak Programa za unapređenje poslovanja i razvoj informacionog sistema.

Izvor

Pin It

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum