Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Henkel Srbija - porast prodaje i izvoza

Henkel Srbija - porast prodaje i izvoza

Georg Grasl, predsednik kompanije Henkel je, na godišnjoj konferenciji za novinare, objavio poslovne rezultate koje je ova kompanija zabeležila u prošloj godini.  

Kako je Grasl naveo, u Srbiji je ostvaren rast u iznosu od 12,7 odsto, tako da je ukupna neto prodaja dostigla cifru od 9,076 milijardi dinara. Ukupna vrednost izvezenih proizvoda iznosila je 39,5 miliona evra, a izvoz proizvoda u tonama napravljenih u Srbiji uvećan je za 11%.

"Sva tri sektora: Deterdženti i kućna hemija, Kozmetika i Adhezivne tehnologije, doprinela su poslovnom uspehu u Srbiji, kao i rastu prihoda od 13 odsto, izraženom u domaćoj valuti", izjavio je Grasl.

U Henkelu predviđaju i organski rast prodaje od 3-5% u 2011. godini, uz stalno smanjenje troškova.

Kompanija Henkel je osnovana 1876. godine i zauzima vodeće pozicije na svetskom tržištu kako u potrošačkom tako i u industrijskom sektoru sa dobro poznatim brendovima kao što su Persil, Schwarzkopf i Loctite. Sedište kompanije nalazi se u Dizeldorfu.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum