Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Razmatra se mera zabrane izvoza brašna

Razmatra se mera zabrane izvoza brašna

Dušan Petrović, ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede istakao je da zabrana izvoza pšenice iz Srbije ostaje na snazi, ali da se mera zabrane izvoza brašna još razmatra.

Vlada je bila primorana da donese ovakvu odluku s obzirom na to da je od prošle žetve izvezeno 650 hiljada tona pšenice umesto planiranih 500 hiljada.

 Iz crnogorske Vlade kao kontra meru najavljuju moguću zabranu uvoza mleka, prerađevina i flaširane vode iz Srbije, jer smatraju da je odluka srpske Vlade o zabrani izvoza brašna ishitrena i doneta bez prethodnog obaveštenja CEFTA-e o tome. Ovakva odluka crnogorske Vlade mogla bi biti vrlo štetna za privredu Srbije, jer od izvoza navedenih proizvoda u Crnu Goru Srbija ostvari oko 60 miliona evra prihoda, a Salfordu i Imleku pripada gotovo polovina ovog iznosa. 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum