Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Imlek uvozi 2000 Holštajn junica

Imlek uvozi 2000 Holštajn junica

Kao odgovor na ukupnu situaciju na tržištu mleka u Srbiji i regionu, kompanija Imlek donela je odluku da uveze 2.000 junica ukupne vrednosti od oko 4 miliona evra radi ustupanja farmerima.

„Situacija na tržištu mleka u Srbiji trenutno nije na zavidnom nivou, stoga je Imlek, kao jedna od vodećih kompanija domaće mlekarske industrije, odlučio da se uhvati u koštac sa postojećim problemom i preuzme odgovornost za prevazilažnje istog", izjavila je Svetlana Glumac, direktorka korporativnih i regulatornih poslova Danube Foods Group-e.
Kako se navodi u saopštenju za medije, Holštajn junice, najkvalitetnijeg rasnog sastava sukcesivno će se uvoziti iz Nemačke i ustupati farmerima. Oni će isplaćivati Imleku vrednost dobijenih junica preko kredita koji će im biti odobren od strane banaka. Pored kredita za junice, farmeri će koristiti i kredit za investiranje u muznu opremu, objekte i proširenje kapaciteta farmi ukupne vrednosti od oko milion evra. Takođe, Imlek će subvencionisati 2 posto kamate, što na celokupan iznos kredita farmera iznosi oko 285.000 evra.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum