Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Delta Sport grupa prodala nekoliko brendova

Delta Sport grupa prodala nekoliko brendova

Franšizu vrednu 23 miliona evra, a samim tim i brendove "zara", "stradivarius", "pul end ber", "masimo duti", "berška i ojšo", Delta Sport grupa prodala je matičnoj španskoj kompaniji Inditeks.

Goran Karić, generalni direktor Delta sport grupe, izjavio je za medije da je u svakom velikom franšiznom poslovanju praksa da posle određenog perioda primalac i davalac franšize razmatraju najbolju mogućnost i najbolji momenat za prodaju biznisa, odnosno preuzimanje poslovanja na određenom tržištu.

"Zaključili smo da je sada najbolji momenat za prodaju biznisa", navodi Karić i naglašava da kompanije Delta sport panira dovođenje i pozicioniranje novih brendova na tržište zapadnog Balkana, a moguće je da će neki od njih biti iz oblasti ugostiteljstva i zabave.

Prva Zara u Srbiji otvorena je 2005. godine, a zatim su u tržnim centrima u Beogradu i Podgorici otvoreni i ostali brendovi "Inditeks" grupacije. Od otvaranja "Zare", četiri prodavnice ove kuće u Srbiji posetilo je 50 miliona ljudi, usluženo je šest miliona kupaca, a prodato 10 miliona modnih artikala. U Srbiji i Crnoj Gori do sada je otvoreno 19 prodavnica, a na poslovima vezanim za brendove "Inditeksa“ zaposleno je 600 radnika.

 

 

 

 

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum