Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Najavljeno poskupljenje mineralnih voda

Najavljeno poskupljenje mineralnih voda

Proizvođači mineralnih voda u Srbiji najavljuju da će morati da povećaju cene svojih proizvoda. Poskupljenje se pravda rastom cena energenata kao i poskupljenjem PET ambalaže.

Predsednica Udruženja mineralnih voda Srbije, Branka Šerović, navodi da iako pojedine punionice do sada nisu povećevale cenu porodičnih pakovanja kako bi se prilagodile potrošaču, "s rastom cene energenata i povećanjem cena na tržištu ambalaže, to je u narednom periodu neizbežno".

Cene mineralnih voda u Srbiji variraju, zavisno od punioca i pakovanja, pa tako cena porodičnog pakovanja od pet litara iznosi od 75 do 145 dinara, a flaširana voda u pakovanju od litar i po košta od 36 do 48 dinara. Najskuplja voda na tržištu Srbije je "evijan" za koju u količini od litar i po treba izdvojiti i do 263 dinara. 

U poslednje četiri godine u Srbiji je prisutna tendencija pada prodaje mineralnih voda, a u 2010. godini beleži se pad prodaje od dva odsto.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum