Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Profit NIS-a 9,8 milijardi dinara

Profit NIS-a 9,8 milijardi dinara

Naftna industrija Srbije (NIS) u prvom kvartalu ove godine ostvarila je profit od 9,8 milijardi dinara (oko 98 miliona evra), dok je u istom periodu 2010. imala gubitak od 4,5 milijardi dinara, objavila je ta kompanija.  

U kvartalnom izveštaju o poslovanju NIS-a se navodi da je na rast neto dobiti pogodovalo rast proizvodnje domaće nafte i gasa i pozitivne kursne razlike od 4,6 milijardi dinara.

Prihod od prodaje u prva tri meseca ove godine porastao je za 34 odsto, na 36,7 milijardi dinara.
U NIS-u je u prva tri meseca ove godine proizvedeno 246.000 tona domaće nafte i gasa, što je za 27 odsto više nego u istom periodu 2010. godine.
Ukupan promet naftih derivata iznosio je 515.000 tona tj. bio je za sedam odsto manji nego u prva tri meseca 2010. godine.
NIS je vlasništvo ruskog Gaspromnjefta (56,15%), Vlade Srbije (29,9%) i profesionalnih investitora i malih akcionara(13,95%).

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum