Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Šoping centar Ušće biće izgrađen do kraja 2008. godine

Šoping centar Ušće biće izgrađen do kraja 2008. godine

Jedna od vodećih svetskih investicionih kompanija Meril Linč (Merrill Lynch) postala je vlasnik 25 odsto udela u MPC Propertis čime se uključila u završetak svih projekata koje su u portfoliju te kompanije kao što su izgradnja šoping centra i druge kule Ušće, kao i ostalih komercijalnih i rezidencijalnih objekata, saopštila je juče na konferenciji za novinare Radmila Nikolić, zamenik izvršnog direktora MPC Propertis. Ona je podsetila da je reč o prvoj investiciji Meril Linča na prostorima bivše Jugoslavije, koja govori da u Srbiji postoji pozitivna poslovna klima.


Direktor za vodeće investicije Meril Linča Rob Švajcer izjavio je da je ulasku na srpsko tržište prethodilo intenzivno istraživanje tržišta i da je ta kompanija formalno ili neformalno procenjivala između pet i 10 firmi koje posluju u sektoru nekretnina, nakon čega je utvrđeno da MPC najviše ispunjava poslovne kriterijume Meril Linča, snažno je pozicioniran u Srbiji i ima mogućnost za širenje izvan granica. "Meril Linč je jedna od vodećih kompanija u svetu za upravljanje sredstvima sa 1.800 milijardi dolara kapitala. Srbija nam je pokazala da prerasta u ekonomiju sa stabilnim rastom. Prema bruto domaćem proizvodu premašila je većinu zemalja u okruženju, a zauzima i stratešku poziciju između Zapadne Evrope i Turske", istakao je Švajcer i dodao da će do kraja 2009. MPC Propertis uložiti između 500 i 550 miliona evra. Prema njegovoj oceni, najveći izazov za investitora koji posluje u sektoru nekretnina i dolazi u Srbiju jeste politička situacija, pre svega predsednički izbori i Kosovo.

Kada je reč o konkretnim projektima MPC, Švajcer je naglasio da će šoping centar Ušće biti izgrađen do kraja godine nakon čega će startovati izgradnja druge kule Ušće. Predstavnici MPC i Meril Linča još razmatraju da li će u zgradi BIGZ biti otvoren samo poslovni prostor ili poslovno-hotelski kompleks. Švajcer je naglasio da je Meril Linč veoma zainteresovan za kupovinu nekretnina u procesu privatizacije, ali je dodao da postoji velika konkurencija što dovodi i do "naduvavanja" cena.

Izvor

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum