Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Stabilan dinar doprineo povećanju dobiti Merkatora

Stabilan dinar doprineo povećanju dobiti Merkatora

Merkator je u prvom ovogodišnjem tromesečju ostvario 676 miliona evra prihoda, i tako u odnosu na isto razdoblje prošle godine ostvario rast od šest posto. 

Dobit je narasla za 53 posto na 10,2 miliona evra, čime je bila za 25,1 posto viša od očekivane. Ovakav rast dobiti posledica je povoljnijeg kretanja kursa dinara u Srbiji.

U navedenom razdoblju trgovačko društvo koje stoji iza najvećeg slovenačkog trgovinskog lanca investiralo je 47,4 miliona evra uglavnom u razvoj maloprodajne mreže, što predstavlja 38,1 posto godišnjeg plana investicija. 

Pre odbijanja poreza zarada je bila veća za četiri procenta u odnosu na prvo tromesečje prošle godine i iznosila je 54 miliona evra.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum