Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Odbijena žalba mlekara

Odbijena žalba mlekara

Iz Upravnog suda Republike Srbije danas je saopšteno da je tužba Imleka i Mlekare Subotica protiv rešenja Komisije za zaštitu konkurencije odbačena kao neosnovana.

U obrazloženju odluke Upravnog suda se navodi da, rešenjem Komisije za zaštitu konkurencije nije povređeno ustavno načelo zabrane retroaktivne primene zakona, jer nije reč o dopunskom postupku, kako to tužioci ističu u tužbi, već o postupku koji je okončan donošenjem odluke o određivanju mere zaštite konkurencije.

Komisija za zaštitu konkurencije izrekla je u januaru kazne Industriji mleka i mlečnih proizvoda "Imlek", kao i "Mlekari" iz Subotice od ukupno 306,15 miliona dinara zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu otkupa sirovog mleka. "Imlek" je bio dužan da plati oko 254 miliona dinara, a "Mlekara" iz Subotice 51, 2 miliona dinara.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum