Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti HACCP standard obavezan od 11. juna

HACCP standard obavezan od 11. juna

Svi subjekti koji se bave proizvodnjom i distribucijom hrane, obavezni su, prema zakonu, da do 11. juna uvedu HACCP standardizaciju u svoje objekte. Restorane, pekare i trgovinske radnje od ovog datuma kontrolisaće poljoprivredni inspektori.

Svi koji se nalaze u lancu proizvodnje i distribucije hrane moraju poštovati sistem kontrole i kavliteta koje zahteva HACCP. Uspostavljanje tog sistema podrazumeva da ga svaki subjekat mora uvesti i sprovoditi u praksi, dok sertifikacija nije neophodna.

Kazne su novčane i kreću se u rasponu od 300 hiljada do 3 miliona dinara, a svi objekti čiji su vlasnici odbili da uvedu ovaj sistem biće zatvoreni. Veliki proizvođači hrane u Srbiji već imaju uveden ovaj standard.

Za sada iz Privredne komore Srbije nisu najavili dodatne rokove, a iz Unije poslodavaca ističu da su oni neophodni s obzirom na visoke troškove koje iziskuje sprovođenje HACCP standardizacije.  

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum