Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Dva domaća trgovinska lanca uskoro u rukama Merkatora

Dva domaća trgovinska lanca uskoro u rukama Merkatora

Stanka Čurović, članica Uprave Grupe Merkator za Merkator trgovinu jugoistočne Evrope, izjavila je za medije da Merkator trenutno pregovara sa dva domaća trgovinska lanca oko njihovog preuzimanja.

Ovakav potez dodatno bi ojačao poziciju Merkatora, kao drugog najvećeg trgovinskog lanca u Srbiji. S obzirom na to da su pregovori još u toku, nije navedeno koja dva domaća lanca su u pitanju.

Prošle godine Merkator je u Srbiji ostvario prihod od prodaje u iznosu od 472 miliona evra, što predstavlja rast od 2,4 posto u evropskoj valuti i 12,2 odsto u dinarskom iznosu u odnosu na isti period prethodne godine.

Čurovićeva je dodala da pored uloženih 413 miliona evra na srpsko tržište do sada, Merkator nastavlja sa investicijama i planira da u narednih nekoliko godina u Srbiji investira još oko 150 miliona evra.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum