Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Inostrane kompanije zainteresovane za "Mitros"

Inostrane kompanije zainteresovane za "Mitros"

Prodaja industrije mesa "Mitros" u stečaju još nije oglašena, ali su interesovanje pokazali predstavnici nekoliko firmi iz Slovenije, Danske i Italije, koji su već obilazili fabriku i upoznali se sa njenim mogućnostima.

Najozbiljnije interesovanje da postane vlasnik te nekada značajne klanice i industrije pokazala je jedna belgijska firma čije se ime, iz razumljivih razloga, još ne saopštava, izjavio je predsednik Opštinskog veća Saveza samostalnih sindikata Sremska Mitrovica Stevan Romakov.

U procesu privatizacije "Mitrosa", većinski vlasnik postao je beogradski biznismen Rodoljub Drašković, ali je umesto oporavka usledio sunovrat. Proizvodnja se stalno smanjivala, da bi konačno i presahla, a broj zaposlenih je do pokretanja stečaja sa 800 pao na  ispod 200.
Novi vlasnik podelio je preduzeće na "SL Mitros" i "Takovo agrar", nad kojima se sada vodi stečajni postupak u privrednim sudovima u Beogradu i Čačku.

Sada već bivši radnici Mitrosa održali su početkom godine protestni skup u sedištu Opštinskog veća Saveza samostalnih sindikata, kada su izrazili nezadovoljstvo sporim tokom stečajnog postupa i želju da se što pre ponovo vrate na posao.

Izvor:  Tanjug

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum